short term loans

Pedodontie

Pedodontie este specialitatea stomatologica ce are in vedere profilaxia si tratamentul afectiunilor specifice dentitiei temporare si a dentitiei permanente la adolescent. Copiii prezinta necesitati si probleme dentare diferite fata de cele ale adultilor, fiind nevoie sa fie tratati de medici specializati in stomatologia pediatrica, de preferinta intr-o ambianta care ii vor face sa se simta in largul lor.

La o prima vedere, dintii de lapte pot parea lipsiti de importanta, avand in vedere ca oricum vor cadea si vor face loc dentitiei permanente. Insa tocmai din acest motiv trebuie sa fie sanatosi: integritatea si sanatatea unui dinte de lapte asigura sanatatea dintelui permanent care ii va lua locul. In plus, doar o dentitie corect aliniata va permite copilului sa mestece normal, sa beneficieze de o alimentatie sanatoasa si o buna functionalitate a aparatului dento-maxilar.

Pedodontia cuprinde si tratamente profilactice, cum ar fi fluorizari, sigilari, deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratarea lor, pentru ca unele afectiuni ale dintilor de lapte pot provoca tulburari in dezvoltarea si eruptia dintilor definitivi.

Dintii de lapte sau dintii primari sunt importanti deoarece asigura o mestecare si hranire adecvata, ofera spatiu dintiilor permanenti si ii ghideaza in pozitia corecta, permit dezvoltarea normala a oaselor si a muschilor maxilarului. De aemenea, dintii de lapte influenteaza dezvoltarea vorbirii si participa la formarea unei prezente agreabile.

Terapia acordata copiilor este diferita de cea a adultilor astfel încat parintii nu trebuie sa sperie copii cu privire la medicul dentist şi la instrumentarul folosit de acesta. De aceea este important sa le asiguram copiilor un mediu placut si prietenos, dublat de metode de tratament putin traumatizante.