short term loans

Proteze scheletate

Protezele scheletate  sunt recomandate pacientilor in situatia in care lucrarile fixe nu sunt posibile si nici tratamentul cu implante dentare nu este recomandat. Proteza scheletata este un dispozitiv care inlocuieste dintii lipsa, legandu-se de cei restanti prin diverse sisteme de prindere si care poate fi indepartata de pacient.

proteza scheletata se va intinde pe gingie, os, cerul gurii si pe dintii ramasi. Are diverse sisteme de prindere pe dinti, printre care crosete turnate, capse, telescoape, culise. Dintii folositi sunt din acrilat (plastic) sau ceramica (mai rar), iar baza protezei are o parte metalica care este acoperita de acrilat roz, pentru a imita gingia.

Importanta designului este sa previna imbolnavirea tesuturilor (gingii, dinti, mucoasa orala), depunerile de placa dentara si acumularea resturilor alimentare la marginile ei. Protezele scheletate, spre deosebire de cele acrilice-clasice, sunt mult mai rezistente, mai fixe si mai usor de suportat de catre pacienti (mai ales in cazul protezelor la maxilarul superior).